در گزارش این هفته ابتدا به بررسی قیمت کامودیتی پرداختیم که با توجه به اینکه شاخص تورم سالیانه آمریکا در ماه ژوئن به 9.1% رسید و نسبت به ماه قبل 0.5% افزایش یافت، موجب تقویت انتظارات برای ادامه و تشدید سیاستهای انقباضی فدرال رزرو شد. درهفته گذشته، فدرال رزرو نرخ بهره را 0.75% افزایش داد و نرخ بهره آمریکا به %2.5 رسید. شاخص مدعیان بیمه بیکاری آمریکا درحالیکه انتظارات برای آن 240 هزار نفر بود، به 251 هزار نفر رسید. این شاخص در هفته گذشته 244 هزار نفر بوده است. چین همچنان به خرید نفت خام تخفیفدار روسیه ادامه میدهد و تقاضای بالا برای نفت خام ارزانتر روسیه نسبت به گریدهای رقیب، واردات چین از غرب آفریقا را کاهش داده است. تولید فولاد خام چین در ماه ژوئن 90.7 میلیون تن بوده است که کاهش 3.3 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. چین در قالب سیاستهای محیط زیستی سختگیرانه، کاهش تولید فولاد را در سال 2022 دنبال میکند. قیمت گاز در 4 هاب آمریکا، کانادا، انگلیس و هلند در هفته اخیر به 1 دلار و 1 سنت در هر متر مکعب رسید.
سپس به مقایسه بازدهی بازارهای مالی، صنایع مختلف بورس، گروه بانک، خالص ورود و خروج حقیقی، ارزش معاملات، ارزش بازار ۳۵ شرکت بزرگ و همچنین پیشبینی P/E سهام شرکتها پرداخته شده است. (در این قسمت از جدیدترین گزارش اجماع تحلیلگران استفاده شده است)
همچنین با استفاده از تحلیل تکنیکال، شاخص کل، شاخص دلار، طلا، نقره، نفت و ... به بررسی روند قیمتی گذشته و پیشبینی آنها پرداختیم.
در نهایت به بررسی صنعت قند و شکر و تحلیل بنیادی شرکت قند هکمتان پرداختیم.
اخبار معادن و فلزات
طبق جدیدترین گزارش انجمن جهانی فولاد (World Steel)، تولید جهانی فولاد خام در ژوئن 2022، 158.1 میلیون تن بوده است که 5.9% نسبت به ماه ژوئن 2021 کاهش داشته است.
تولید فولاد خام چین در ماه ژوئن 90.7 میلیون تن بوده است که کاهش 3.3 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. چین در قالب سیاستهای محیط زیستی سختگیرانه، کاهش تولید فولاد را در سال 2022 دنبال میکند.
طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام ایران در دوره 6 ماهه نخست سال 2022 میلادی، با کاهش 10.8 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به 13.6 میلیون تن رسیده است. محدودیتهای مصرف انرژی از سال گذشته باعث شده تا تولید فولاد ایران در مجموع روند کاهشی به خود بگیرد.
در هفته گذشته چین شرکت جدیدی به نام China Mineral Resources Group با سرمایه 3 میلیارد دلار به ثبت رساند تا خرید سنگ آهن دنیا بصورت متمرکز توسط این شرکت انجام شود. این استراتژی خرید از سمت چین میتواند نوسانات فولاد و سنگ آهن را درآینده محدود کند و با کاهش رقابت، عامل منطقی شدن قیمتها شود.
موجودی انبارهای فولادسازان و تجار چینی بصورت همزمان در حال کاهش است. تمایل به تولید به دلیل زیاندهی فولادسازان چینی بسیار پایین است و از سوی دیگر افت قیمتها موجب فروش تجار و تلاش در جهت کمینه کردن ضررهای اخیر شده است.
طبق اظهارات شرکت نروژی هیدرو Hydro که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم در اروپا است، رشد قیمت انرژی باعث شده تا 900 هزار تن ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در این قاره تعطیل شده و انتظار دارد این رقم در زمستان به 1.8 میلیون تن افزایش یابد.
اخبار نفت و فرآورده های نفتی
نشست بعدی اوپک پلاس قرار است 3 اوت برگزار شود و کشورهای عضو درباره سهمیههای تولید سپتامبر تصمیمگیری خواهند کرد. به همین دلیل بازار انرژی نگران وضعیت سهمیههای تولید اعضای اوپک پلاس است.
چین همچنان به خرید نفت خام تخفیفدار روسیه ادامه میدهد و تقاضای بالا برای نفت خام ارزانتر روسیه نسبت به گریدهای رقیب، واردات چین از غرب آفریقا را کاهش داده است.
شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میادین نفت و گاز خود، سرمایه گذاری 160 میلیارد دلاری را در نظر دارد تا با جذب این میزان سرمایه بتواند در افق 1408، به تولید روزانه 5.7 میلیون بشکه نفت و 1.5 میلیارد متر مکعب گاز دست پیدا کند.
طبق اعلام اتحادیه اروپا، شرکتهای دولتی روسیه اجازه دارند تا نفت خود را به برخی کشورها صادر کنند. این تصمیم با هدف محدود کردن خطرات امنیت انرژی در جهان انجام گرفت.
درحالیکه انتظار میرفت ذخایر هفتگی نفت آمریکا کاهش 1.037 میلیون بشکهای داشته باشد، با کاهش بیش از 4.5 میلیون بشکهای روبرو شد. کمتر بودن موجودی نسبت به انتظارات، میتواند باعث افزایش قیمت نفت و فرآوردههای نفتی شود.
سایر عنوان های مهم در این بولتن:
اخبار پتروشیمی
روند قیمتی کامودیتی
مقایسه بازدهی بازارهای مالی
آمار مسکن اردیبهشت ماه (تومان- واحد مسکونی)
تحلیل تکنیکال بازارهای جهانی، شاخص کل، شاخص هم وزن، بیت کوین، دلار، سکه
بررسی نموداری متغیرهای مهم بازار
سود تحلیلی نماد های مهم صنایع
تحلیل گروه قند و شرکت قند هکمتان