در صورت برگشت بازار سرمایه گذاری مستقیم بهتر است یا غیر مستقیم ؟

همان طور که در هفته های گذشته به بررسی وضعیت سرمایه گذاری در بازارهای بورس و سکه و دلار تا انتهای سال جاری پرداختیم و نتیجه گرفتیم که بازار سرمایه بهترین گزینه برای سرمایه گذاری می باشد, در این مدت نیز به وضوح مشاهده شد که بازارهای موازی از نقطه تحلیل ما مجددا نزولی را تجربه کردند و شاخص کل بورس صعودی شد.
حال که بهترین گزینه سرمایه گذاری میان بازارهای موجود را یافتیم, باید نوع سرمایه گذاری در بورس را نیز انتخاب کنیم که همان طور که می دانیم سرمایه گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم صورت میگیرد.
در این روش سرمایهگذار با اتکا بر دانش، تخصص و تحلیل خود اقدام به سرمایهگذاری و ورود به بازار میکند. مسئولیت سود یا زیان حاصل از سرمایهگذاری بهطور مستقیم بر عهده شخص سرمایهگذار است. اکنون که ریسک بازار نسبت به اوایل سال بالاتر رفته است و به قولی بازار حرفه تر رفتار می کند, شاید عده ای که بدون آموزش و تجربه کافی وارد بورس شده اند و در ماه های ابتدایی سال طعم سود را چشیده بودند, دیگر نتوانند مانند ان روزها کسب سود کنند زیرا ممکن است مانند اصلاح 3 ماهه اخیر وارد ضرر های سنگین شوند و اصل سرمایه خود را به خطر بیندازند.
نکته ای که این دسته از سرمایه گذاران باید به آن دقت داشته باشند این است که ریسک پرتفوی خود را کاهش دهند که این کار را می توانند با اختصاص بخشی از سرمایه خود به صندوق های درآمد ثابت قابل معامله اختصاص دهند. این صندوق ها درصد کمی از سرمایه سهامدارارن خود را به بازار سرمایه اختصاص می دهند و اکثر سرمایه گذاری این صندوق ها مربوط به اوراق می باشد و عملا ریسک بسیار پایانی دارند.
صندوق درآمد ثابت کاریزما برای کسانی می باشد که قصد دارند ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهند و در صورتی که سرمایه گذاران علاقه داشته باشند که خرید و فروش صندوق های درآمد ثابت را در بورس انجام دهند می توانند از صندوق درآمد ثابت کمند استفاده کنند.
یکی دیگر از راهکارهایی که سرمایه گذاران کم تجربه برای کاهش ریسک سرمایه گذاری خود می توانند انجام دهند این است که بجای تشکیل پرتفویی از چندین سهام, صندوق های سهامی را که شامل سهم های گوناگونی می باشند خریداری کنند تا از این طریق علاوه بر اینکه ریسک خود را کم می کنند, درگیر نوسانات روزمره بازار نیز نمی شوند. صندوق سهامی قابل معامله سپهر کاریزما (کاریس) با نقدشوندگی بالا جزو 10 صندوق پر بازده بازار سرمایه در یک سال اخیر می باشد.
در این روش بین سرمایهگذار و سرمایهپذیر یک موسسه مالی بهعنوان واسط عمل میکند. سرمایهگذار سرمایه خود را در اختیار این موسسات مالی قرار میدهد و آنها با بکارگیری تخصص، دانش و توان بالای تحلیلی و مالی و همچنین تجربه خود در بازار سرمایه فرایند سرمایهگذاری را به نیابت از سرمایهگذار انجام میدهند.
به سرمایهگذاران غیر حرفهای و با درجه ریسکپذیری پایین که فرصت و تجربه کافی برای فعالیت مستقیم در بازار بورس را ندارند توصیه میشود یکی از انواع روشهای سرمایهگذاری غیر مستقیم را برای فعالیت خود در بازار سرمایه انتخاب نمایند.
روش غیر مستقیم خود به 2 صورت انجام می شود:
صندوق سرمایهگذاری با جمعآوری منابع پولی کوچک، به سرمایهگذاری در سبدی از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار میپردازند. صندوقها این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا به جای خرید یک سهم یا اوراق مشارکت خاص، در مجموعهای از این داراییها، سرمایهگذاری کنند. در حقیقت هر فرد میتواند با سرمایه مورد نظر خود در سبدی از داراییهای متنوع سرمایهگذاری کرده و به این ترتیب نسبت به آورده خود در سود وزیان صندوق سهیم شود.
سبدگردانی فرآیندی است که طی آن فرد خبره در امر سرمایهگذاری بر اساس خصوصیات، سطح ریسکپذیری و سرمایه هر سرمایهگذار، سبدی مناسب او تشکیل داده و به صورت مستمر بر آن نظارت و اعمال مدیریت میکند. همچنین، با توجه به تغییر عوامل اثرگذار بر محیط سرمایهگذاری، تصمیمات لازم در جهت رسیدن به اهداف سبد و افزایش ارزش آن از طرف مدیر اتخاذ میشود. مزیت عمده سبدگردانی در استفاده از توان حرفهای مدیر سبد و مشاورههای تیم مدیران سرمایهگذاری است.
اکنون که بازار سرمایه دارای وضع مناسب تری نسبت به ماه های گذشته می باشد و تنها بازار داخلی است که در حال رشد می باشد و سهامداران خود را به کسب سود می رساند, بهتر است که با یک سرمایه گذاری مناسب در این بازار کسب سود کنیم. مزیت بورس نسبت به بازارهای دیگر این است که افرادی که مهارت و تجربه ای در این بازار ندارند هم می توانند با سپردن سرمایه خود به شرکت های سبدگردانی و یا صندوق های سرمایه گذاری, در این بازار کسب سود کنند.
امتیاز شما در رابطه با این پست ؟
کاربر مهمان می توانید دیدگاه خود را وارد نمایید