هر آنچه که از دارایی تحت مدیریت (AUM) باید بدانید!

ممکن است تا به حال با خود فکر کرده باشید که چگونه میتوان از عملکرد یک صندوق اطلاع یافت و چگونه میتوان آن را ارزیابی کرد؟ به احتمال زیاد شما بیشتر با مفاهیمی چون NAV آشنایی داشته باشید و کمتر از دارایی تحت مدیریت یا همان AUM بدانید. این پارامتر نیز یکی از معیارهایی است که میتوان برای ارزشیابی صندوق ها استفاده کرد. حال AUM به چه معناست و کاربرد آن در چیست؟
داراییهای تحت مدیریت یا «Asset Under Management»، که اختصاراً به آن «AUM» گفته میشود، به داراییهای اطلاق میشود که یک صندوق سرمایه گذاری مشترک از سرمایه گذاران خود دریافت میکند. به عبارت دیگر، داراییهای تحت مدیریت (AUM)، به کل ارزش بازار سرمایه گذاریهایی گفته میشود که یک شخص یا نهاد به نمایندگی از سرمایه گذاران دریافت میکند. معمولاً این داراییها توسط نهاد یا صندوق سرمایه گذاری، مدیریت شده و در یک جهت مشخص ذخیره شده یا به حرکت درمیآیند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که داراییهای تحت مدیریت، بهصورت روزانه نوسان میکنند. چراکه منعکس کننده جریان پول در داخل و خارج از یک صندوق خاص هستند. بنابراین وقتی بخواهیم بدانیم که AUM چیست، میتوانیم بگوییم که AUM، به داراییهای تحت مدیریت یک صندوق تأمینی یا مؤسسه مالی اشاره دارد که آن را برای مشتریان خود مدیریت میکند.
برای درک بهتر مفهوم AUM ، تصور کنید که شما بخشی از سرمایه خود را به یک صندوق سرمایه گذاری بسپارید تا بهصورت دورهای از سرمایه گذاری خود سود بگیرید. سرمایه شما به همراه سرمایه دیگر افرادی که در همان مؤسسه سرمایه گذاری کردهاند، تحت عنوان داراییهای مدیریت شده یا AUM شناخته میشود.
به عنوان مثال اگر ۱۰ نفر هرکدام ۱۰۰۰ دلار در یک صندوق سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کنند ، دارایی این صندوق ۱۰ هزار دلار است. اگر ۱۰ نفر هرکدام ۱۰۰۰ دلار در ۱۰ صندوق سرمایه گذاری مختلف در یک شرکت سرمایه گذاری کنند ، شرکت دارای دارایی های تحت مدیریت ۱۰۰۰۰۰ دلار است.
دارایی های تحت مدیریت می تواند ابزار مفیدی برای تجزیه و تحلیل بازار باشد. به عنوان مثال به احتمال زیاد رابطه زیادی بین مدیریت صندوق سرمایه گذاری و شرایط اقتصادی غالب بر کشور با میزان ورود و خروج سرمایه به صندوق های سرمایه گذاری وجود دارد. از آنجاییکه ورود و خروج سرمایه نیز بخشی از AUM شرکت است بنابراین بر آن تاثیر خواهد گذاشت.
بنابراین دارایی های تحت مدیریت در صعنت سرمایه گذاری محبوبیت زیادی دارد چرا که وسعت و موفقیت یک شرکت مدیریت دارایی را در مقایسه با پیشینه دارایی های تحت مدیریت آن شرکت در دوره های زمانی گذشته و در مقایسه با رقبای شرکت ارزیابی می کنند.
روش های محاسباتی AUM در بین شرکت ها متفاوت است. شرکت های مدیریت سرمایه گذاری معمولا کارمزدهای سرمایه گذاران خود را به عنوان قسمتی از دارایی های تحت مدیریت در نظر می گیرند، لذا دارایی های تحت مدیریت به همراه میانگین نرخ کارمزد شرکت، عواملی کلیدی برای نشان دادن درآمد فروش یک شرکت به حساب می آیند. ساختار کارمزد به رابطه میان هر سرمایه گذار با شرکت یا صندوق وابسته است.
دارایی های تحت مدیریت دچار صعود و سقوط می شوند. زمانی که عملکرد سرمایه گذاری مثبت باشد و یا زمانی که خریداران یا همان مشتری ها و دارایی های جدید به شرکت آورده می شوند امکان دارد AUM افزایش پیدا کند.
AUM متصاعد موجب افزایش کارمزدهای به دست آمده شرکت خواهد شد. بالعکس با عملکرد منفی سرمایه گذاری، همچنین با بازخریدها یا بازگیریها، از جمله بستن صندوق، ارتداد مشتری و به طور کلی سایر رویدادهای نامساعد، AUM کاهش پیدا می کند. AUM کمتر موجب کاهش در کارمزد ایجاد شده، خواهد شد.
از این نکته میتوان نتیجه گرفت:
۱-چنانچه عملکرد سرمایه گذاری مثبت باشد و یا زمانی که خریداران و داراییهای جدید به شرکت آورده میشوند ممکن است AUM افزایش یابد. AUM متصاعد موجب افزایش کارمزدهای به دست آمده شرکت می شود.
۲-چنانچه عملکرد سرمایه گذاری منفی باشد ، همچنین با بازخریدها یا بازگیریها، از جمله بستن صندوق، ارتداد مشتری و به طور کلی سایر رویدادهای نامساعد، AUM کاهش مییابد. AUM کمتر موجب کاهش در کارمزد به وجود آمده می شود.
با توجه به این که بیشتر داراییهای تحت مدیریت برای اهداف سرمایه گذاری مورد استفاده قرار میگیرند؛ پس عوامل زیر میتواند بر کاهش ارزش آنها نقش داشته باشند:
با توجه به این که سرمایه افراد زیادی در کنار هم به دارایی تحت مدیریت یک نهاد تبدیل میشود، پس مراقبت از داراییها و استفاده منصفانه از آنها بسیار حائز اهمیت است.
امتیاز شما در رابطه با این پست ؟
کاربر مهمان می توانید دیدگاه خود را وارد نمایید