کانال قیمتی چیست و انواع آن

کانال معاملاتی (Trading Channel) در تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهای مهم است. در این مقاله کانال قیمتی، انواع آن و نحوه رسم آن را یاد خواهیم گرفت.
کانال ها معمولا برای شناسایی روند های صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال استفاده می شوند.کانال ها از دو خط موازی که کف و سقف آن بوده و از رسم خط بین نقاط مهم قیمتی حاصل می شوند، تشکیل شده اند.
از به هم وصل کردن یک سری نقاط که در یک خط حمایت یا مقاومت قرار دارند، میتوانیم کانال های قیمت را رسم کرده و با استفاده از سابقه سهم، روند آینده آن را پیشبینی کنیم.
در این حالت که قیمت در کانال قرار دارد، حد بالا و پایین کانال بهعنوان مقاومت و حمایت سهم محسوب میشوند. هر چه تعداد برخورد به دو طرف کانال بیشتر باشد، آن کانال معتبرتر است. از طرفی هر چه یک کانال افقیتر باشد، معتبرتر خواهد بود.
مفهوم کانال قیمت در تحلیل تکنیکال بسیار پرکاربرد است. اهمیت کانال ها در پرایس اکشن از این جهت است که بوسیله آن ها می توان روند های قیمتی را بهتر شناسایی کرد.
کانال قیمت و نحوه رسم آن به شرح زیر است:
برای رسم یک کانال قیمتی نیاز به حداقل 3 نقطه داریم. یک کانال صعودی با 2 نقطه حمایتی که باید حتما کف قیمتی در محدوده خود نیز باشند به همراه یک نقطه مقاومتی که سقف قیمتی محدوده خود است رسم می شود.
هم چنین یک کانال نزولی با دو نقطه مقاومتی و یک نقطه حمایتی (بر عکس کانال صعودی) رسم می شود. مهم ترین نکته در رسم کانال های قیمتی اعتبار این کانال ها است. هرچه کانال های صعودی و نزولی افقی تر باشند (شیب آن کمتر باشد) و برخوردهای بیشتری با خطوط این کانال اتفاق بیافتد، اعتبار کانال بیشتر است.
کانال قیمتی صعودی (Ascending Channel):
در این کانال روند کلی قیمت صعودی است. ممکن است گاهی شاهد تشکیل اصلاح های قیمتی در این کانال باشیم اما تا زمانی که قیمت در این کانال نوسان می کند، قیمت در حال افزایش خواهد بود. همانطور که از نام این کانال مشخص است، شکل این کانال صعودی بوده و شیب مثبت دارد.
کانال قیمتی نزولی (Descending Channel):
در این کانال روند کلی قیمت نزولی است. ممکن است گاهی شاهد تشکیل رشد های قیمتی در این کانال باشیم اما تا زمانی که قیمت در این کانال نوسان می کند، قیمت در حال کاهش خواهد بود. همانطور که از نام این کانال مشخص است، شکل این کانال نزولی بوده و شیب منفی دارد.
کانال قیمتی افقی (Horizontal Channel):
در این کانال روند کلی قیمت نوسانی است. ممکن است گاهی شاهد تشکیل رشد و اصلاح های قیمتی در این کانال باشیم اما تا زمانی که قیمت در این کانال نوسان می کند، قیمت تغییرات بزرگی نخواهد شد. همانطور که از نام این کانال مشخص است، شکل این کانال افقی بوده و شیب نزدیک به 0 دارد.
به خط وسط کانال ( به یک فاصله از خط بالا و پایین کانال باشد) میدلاین یا خط میانی کانال می گویند. میدلاین کانال ها خود نقش مقاومت و حمایت مهمی را بازی می کند. هرگاه قیمت از کف کانال ها شروع به رشد کند، مهم ترین مقاومت میدلاین کانال بوده و بالعکس آن در اصلاح ها از سقف کانال، نقش حمایتی بازی می کند. میدلاین ها در تحلیل کانال قیمت بسیار موثر بوده و از مهم ترین نواحی حمایتی و مقاومتی هستند.
کانال های قیمتی در بازارهای مالی مخصوصا در مارکت فارکس، بسیار با اهمیت هستند. هدف اصلی تمام تریدرهای حرفه ای این است که سودهایشان را بیشتر و ضررهایشان را به حداقل برسانند. معامله گران برای این منظور، به ابزارها یا استراتژی های خاصی نیاز دارند.
یکی از این ابزارهای بسیار قدرتمند، کانال های قیمتی است. کانال های قیمتی معیار سنجش مومنتوم هستند و مسیر و جهت روند را به شما نشان می دهند. به عنوان مثال، اگر کانال قیمتی در یک دوره خاص به سمت بالا حرکت کند، به طور حتم می گوییم که این یک مارکت صعودی است و بالعکس.
از دیگر مزایای کانال های قیمتی این است که به تریدرها سطوح حمایت و مقاومت، نقطه ورود و نقطه خروج را نشان می دهند. ولی اگر فقط قرار باشد به یکی از دلایل اهمیت این کانال ها بپردازیم، باید به استراتژی شکست قیمت یا Breakout اشاره کنیم که کمی جلوتر، کامل به آن خواهیم پرداخت.
کانال ها هم مانند الگوهای تکنیکالی دچار شکست می شوند. در صورتی که کانال ها از بالا شکسته شوند، باشد شاهد رشد قیمت به اندازه ارتفاع کانال و درصورتی که کانال ها از کف شکسته شوند، شاهد اصلاح قیمت به اندازه ارتفاع کانال خواهیم بود. هم چنین معمولا شکست کانال ها همراه با پولبک قیمتی خواهد بود.
درتصویر، دایره نشان دهنده پولبک قیمتی به سقف کانال شکسته شده و رشد به اندازه کانال صعودی پس از شکست آن را مشاهده می کنیم.
برای یافتن خطوط مقاومت و حمایت مورب در کانال های قیمتی می توان از ابزار فیبوناچی کانال استفاده کرد. به این صورت که سطح 0 فیبوناچی روی خط کف کانال قرار گرفته و سطح 1 هم روی خط سقف کانال .
هرچه نقاطی که با آن کانال را رسم می کنیم. کف و سقف های مهم تر و بزرگ تر قیمتی باشند، اعتبار کانال بیشتر می شود.
شناسایی نواحی حمایتی و مقاومتی بوسیله کف و سقف و میدلاین کانال
شناسایی روند های صعودی و نزولی
شناسایی اهداف قیمتی بعد از شکست کانال
-کانال قیمتی در تحلیل تکنیکال چیست؟
کانال های قیمتی از کف وسقف تشکیل شده و هم سو با روند قیمتی هستند.
-چگونه میتوان یک کانال صعودی را رسم کرد؟
برای رسم این کانال نیاز به حداقل دو کف قیمتی و یک سقف قیمتی داریم.
-چطور کانال های قیمتی را شناسایی کنیم؟
باید در روند های صعودی و نزولی بین کف و سقف های قیمتی خطوط موازی پیدا کنیم.
امتیاز شما در رابطه با این پست ؟
کاربر مهمان می توانید دیدگاه خود را وارد نمایید