صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت مناسب چه افرادی است

پر ریسک بودن همیشه معنای منفی ندارد. بسیاری از ما در زندگی خود خطر میکنیم تا در جایگاهی بهتر و یک پله بالاتر قرار بگیریم. میتوان گفت پر ریسک بودن با پر بازده بودن مترادف یک دیگر هستند؛ به ویژه اگر بحث انواع صندوقهای سرمایه گذاری و صندوق سرمایه گذاری سهامی به میان بیاید. سود بیشتر و به همان میزان ریسک پذیری و البته اعتماد به مجموعه ارکان صندوق از ویژگیهای فرد سرمایه گذاری است که در صندوق سرمایه گذاری سهامی شرکت میکند. اگر جز تعدادی از افراد علاقهمند به سرمایه گذاری با این ویژگیها هستید، بنابراین بهتر است در ادامه مطلب با صندوق سرمایه گذاری سهامی بیشتر آشنا شوید.
صندوق سرمایه گذاری سهامی یکی از انواع صندوقهای سرمایه گذاری مشترک است که تقریبا تمام سبد داراییهای آن را سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس تشکیل میدهند.
به این معنا که تمرکز اصلی این صندوق بر سهام است و قسمت بسیار کمی از سبد داراییهای این صندوق به اوراق درآمد ثابت مانند سپرده بانکی و اوراق مشارکت تعلق میگیرد. صندوق سرمایه گذاری سهامی به جمع آوری وجوه نقد از طرف سرمایه گذاران میپردازد و با سرمایه به دست آورده شروع به سرمایه گذاری و تشکیل سبدی از سهام متنوع از سهمهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس میکند. سودی که نصیب سرمایه گذاران این صندوق میشود، بیشتر، برگرفته از خرید و فروش واحدهای سهامی صندوق است. در بسیاری از این صندوقها سود دورهای تقسیم نمیشود.
صندوقهای سرمایه گذاری سهامی از ۷۰ تا ۹۵ درصد از سرمایه صندوق را در سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس سرمایه گذاری میکنند و باقی سرمایه را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص میدهند. به عنوان مثال میتوان به صندوق سرمایه گذاری سهامی مشترک کاریزما و اشاره کرد که از صندوقهای سرمایه گذاری سهامی غیر قابل معامله فعال در کشور هستند.
نام واحدهای سرمایه گذاری را بارها بردهایم و همگی میدانیم که واحدهای سرمایه گذاری کوچکترین جز بازار سرمایه هستند که به میزان وجوهی که سرمایه گذاران در صندوقهای سرمایه گذاری قرار میدهند به آنها تعلق میگیرد. برای مشارکت در صندوق سرمایه گذاری سهامی باید حداقل یک واحد سرمایه گذاری خریداری شود. البته در صندوقهای سهامی مختلف فعال در کشور ممکن است این میزان متفاوت باشد که تعداد خرید اولیه واحد سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری در صندوق، در اساسنامه و امیدنامه صندوق موردنظر ذکر شده است.
این نکته بدیهی است که بازار سهام ممکن است صعودی و یا نزولی باشد اما نکتهای که در تمام این تلاطمها در مورد صندوقهای سرمایه گذاری سهامی ثابت شده است این است که در بلند مدت بی شک پربازده هستند. از دیگر مواردی که میتواند به عنوان یکی از مزایای سرمایه گذاری در صندوقها محسوب شود حفظ ارزش دارایی شخص سرمایه گذار در مقابل تورم است.
با سرمایه گذاری بلند مدت در این صندوقها سهامی میتوان ارزش داراییهای مالی خود را همگام با تورم کرد و از بی ارزش شدن آن به دلیل راکد نگاه داشتن و یا حتی در حساب بانکی قرار دادن جلوگیری کرد. مهمتر از همه، این مزیت که شما با سرمایه گذاری در صندوقهای سرمایه گذاری میتوانید از تجربه و دانش یک تیم متخصص که هر لحظه در حال رصد بازار بورس هستند و به مدیریت سرمایه شما مشغول هستند اعتمادی هوشمندانه کنید و از بابت مدیریت مالی سرمایه خود آسوده خاطر باشید. در بعضی از صندوقهای سهامی مقدار حداقلی از مبلغ برای سرمایه گذاری تعیین شده است اما در صندوقهای سهامی کاریزما چنین محدودیتی در سرمایه گذاری وجود ندارد.
صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت نوعی از صندوق سرمایه گذاری است که همه افراد حقیقی و حقوقی میتوانند با سرمایهگذاری در آن بصورت دورهای سود دریافت کنند. سیاست سوددهی صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت معمولا پرداخت سود بصورت یک ماهه یا سه ماهه است و اگر به غیر از این باشد این موارد در امید نامه صندوق ذکر میشود.
متداولترین شیوه دستهبندی صندوقهای سرمایه گذاری بر مبنای ترکیب دارایی صندوقها است. که بر این اساس صندوقهای سرمایه گذاری به سه دسته صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، سهامی و مختلط تقسیم میشوند.
سرمایهگذاری در صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت، حداقل ریسک را دارد؛ چون این نوع صندوقهای سرمایهگذاری حداقل 70 درصد و حداکثر 95 درصد از سرمایه خود را روی اوراق مشارکت، سپردههای بانکی، گواهی سپرده بانکی و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند. لازم به ذکر است سرمایهگذاری در اوراق بهادار از امنترین روشهای سرمایهگذاری است؛ زیرا بانکها پشتوانه پرداخت این اوراق هستند و سود آنها مشخص است و سود آن در زمان تعیین شده پرداخت میشود.
باقی مانده سرمایه صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت به میزان حداقل 5 درصد و حداکثر 30 درصد در بازار سهام سرمایهگذاری میشود.
برای شروع باید با مفهوم واحد سرمایهگذاری و یا یونیت (Unit) که کوچکترین جز سرمایهگذاری در یک صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت است، آشنا شویم. هر واحد سرمایهگذاری قابل خرید و فروش (صدور و ابطال) است و ویژگیهای مشابهی با سهام درشرکتها دارد.
یعنی ممکن است ارزش هر واحد سرمایهگذاری در بازههای مختلف تغییر کند. برای استفاده از مزایای صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت باید حداقل یک واحد سرمایهگذاری تهیه کرد. معمولا قیمت هر واحد سرمایهگذاری در صندوقهای بادرآمد ثابت غیر قابل معامله در بورس حدود 100 هزارتومان است.
مزایای صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت عبارتند از:
سرمایهگذاری همیشه همراه با ریسک و هیجان است و برای افراد با ریسکپذیری پایین کار بسیار سختی است. صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کمترین ریسک ممکن را دارد و سودی بیشتر از سپردههای بانکی نصیب سرمایهگذار میکند.
همچنین صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت اکثرا ضامن نقدشوندگی و جبران خسارت احتمالی دارند و معمولا بانکها، بیمهها و یا نهادهای سرمایهگذاری بزرگ از آنها حمایت میکنند.
بعضی از صندوقهای سرمایهگذاری امکانات ویژهای برای سپردهگذاران در نظر میگیرند به عنوان مثال اعطا تسهیلات بسته به میزان مبلغ سرمایهگذاری. همچنین سرمایهگذاری در صندوقهای درآمد ثابت میتواند به عنوان ضامن در سایر فعالیتهای مالی محسوب شود.
با توجه امیدنامه هر کدام از صندوقها سیاست متفاوتی را اتخاذ میکنند و میزان و شرایط سوددهی متفاوتی دارند. سوددهی صندوقها میتواند ماهیانه، سه ماهه، شش ماهه و یا سالیانه باشد. در صورتی که این تقسیم سود به صورت سالیانه انجام شود میزان افزایش سرمایه بیشتر از حالت تقسیم سود ماهانه است.
صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نوعی سرمایهگذاری کم ریسک است که سودی بیشتر از سپردههای بانکی دارد. افراد برای بهرهمندی از مزایا این صندوقها میتوانند با مطالعه سابقه آنها در گذشته صندوق مورد نظر خود را انتخاب کنند.
آیا شما فردی ریسک گریز هستید؟ اگر اینگونه است سرمایهگذاری در صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت کاریزما یکی از بهترین گزینهها برای شما میباشد.
متوجه شدیم که صندوقهای سرمایه گذاری سهامی از پرریسکترین صندوقهای سرمایه گذاری به حساب میآیند اما در برابر تمام انواع صندوقها پربازدهترین نیز هستند. سوددهی بالا و سرمایه گذاری بلند مدت دو ویژگی هستند که با داشتن این دو ویژگی به راحتی میتوان صندوقهای سهامی را انتخاب کرد و در آنها سرمایه گذاری کرد. افراد غیر حرفهای و نیمه حرفهای که از دانش کافی در سرمایه گذاری به ویژه در بورس برخوردار نیستند و یا حتی افراد حرفهای که به هر دلیل وقت نظارت و مدیریت سرمایه خود در بورس را ندارند میتوانند از وجود صندوقهای سرمایه گذاری سهامی مانند صندوق سرمایه گذاری مشترک کاریزما بهرهمند شوند.
امتیاز شما در رابطه با این پست ؟
کاربر مهمان می توانید دیدگاه خود را وارد نمایید