هر شخصی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس را دارد به احتمال زیاد با مفهوم پرتفوی یا سبد سهام مواجه شده است و این سوال برایش بوجود آمده است که پرتفوی چیست؟ شاید به نظر برسد که پرتفوی مفهومی بسیار پیچیده در علوم مالی است که نیاز به مطالعه و دانش بسیار دارد اما اینطور نیست. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که پرتفوی یا همان سبد سهام چیست؟ انواع پرتفوی را نام ببریم و با مزایا و معایب و سایر مفاهیم پیرامون آن آشنا شویم و به این پرسش پاسخ دهیم که چرا داشتن پرتفوی قوی و متنوع اهمیت دارد؟
سبد سهام یا پرتفوی چیست ؟
سبد سهام یا سبد سرمایه گذاری پُرتفُوی یا پورتفولیو (به انگلیسی: Portfolio) ترکیبی از سهام یا سایر داراییها است که یک سرمایهگذار آنها را خریداری کردهاست. در سال ۱۹۵۰ هری مارکوئیتز مدل اساسی پرتفولیو را ارائه کرد که مبنایی برای تئوری مدرن پرتفوی قرار گرفت. قبل از مارکوئیتز سرمایهداران با مفاهیم ریسک و بازده آشنا بودند ولی نمیتوانستند آن را اندازهگیری کنند. سرمایهگذاران از قبل میدانستند که ایجاد تنوع مناسب است و به اصطلاح، نباید همه تخممرغهایشان را در یک سبد بگذارند.
هدف از داشتن پرتفوی چیست؟
پرتفوی به زبان ساده، به ترکیبی از داراییها گفته میشود که توسط یک سرمایهگذار برای سرمایهگذاری تشکیل میشود. از نظر تکنیکی، یک پرتفولیو دربرگیرنده مجموعهای از داراییهای واقعی و مالی سرمایهگذاری یک سرمایهگذار است. مطالعه تمام جنبههای پرتفولیو، مدیریت پرتفولیو نام دارد. قانون شماره یک مدیریت پرتفولیو، ایجاد تنوع است. هدف از داشتن پورتفوی تقسیم کردن ریسک سرمایهگذاری بین چند سهم است؛ بدین ترتیب، سود یک سهم میتواند ضرر سهام دیگر را جبران کند.
با مفهوم «پرتفوی» آشنا شوید
همه تخممرغهایتان را در یک سبد نچینید، قطعاً همه ما حداقل یکبار این جمله معروف را شنیدهایم و احتمالاً سعی کردهایم آن را در مدیریت سرمایه خود بکار ببریم، اما نکته مهم آن است که تشکیل سبد سهام یا همان پورتفوی باید دارای یک سری مزایا و ویژگیهایی همچون تنوعبخشی (diversification) باشد تا بتوانیم بگوییم سبد مناسبی را تشکیل دادهایم. در ادامه با ویژگی های کاربردی پرتفولیو آشنا میشویم.
5 مزیت دقیق و مهم در پرتفوی
اگر زندگی سرمایه گذاران بزرگ دنیا را نگاه کنیم متوجه میشویم که داشتن یک پرتفوی سرمایه گذاری میتواند مزایایی بسیار زیادی برای سرمایه گذار داشته باشد. این ایجاد پرتفو سرمایه گذاری میتواند در سطوح مختلف باشد. از سطح کلان گرفته تا خرد. به عنوان مثال یک فرد سرمایه گذار باید با بررسی بازارها بتواند یک پرتفو از تمام بازارها داشته باشند. بازار طلا، بازار مسکن، بازار خودرو، بازار سرمایه . حال در هر کدام از این بازارها هم فرد سرمایه گذار یک پرتفو متنوع را باید انتخاب کند. به عنوان مثال در بازار سرمایه فرد باید صنایع مختلف را بررسی و بهترین ها را انتخاب کند و در همان صنایع منتخب هم سهم های مناسب را برای سرمایه گذاری گزینش کند. در نتیجه پرتفو داشتن میتواند مزایای مهمی داشته باشد که در زیر 5 مورد مهم آن را بیان میکنیم:
1) کنترل ریسک سرمایه گذاری: اولین مزیت های ایجاد پرتفوی بورسی، کنترل ریسک کلی پرتفو میباشد. دلیل این امر این است که فرد سرمایه گذاری دارایی متنوع را درون پرتفو خود دارد و اگر یک گروه از دارایی های پرتفو دچار مشکل شود، اثر این امر بسیار کمتر است.
2) بازدهی مناسب با ریسک سرمایه گذار: با ایجاد یک پرتفو متنوع، فرد سرمایه گذار میتواند بازدهی دلخواه خود را با توجه به ریسک مورد نظر خود، تعیین کند و همین موضوع میتواند باعث ایجاد آرامش ذهنی سرمایه گذار شود.
3) آرامش ذهنی سرمایه گذار: یکی از عوامل مهم برای کسب بازدهی مناسب در هر بازاری داشتن یک ذهن آرام میباشد. داشتن پرتفوی متنوع این آرامش ذهنی را میتواند به فرد سرمایه گذار بدهد.
4)جا به جایی سریع دارایی ها: با داشتن یک پرتفو، فرد سرمایه گذار میتواند در اسرع وقت دارایی های داخل پرتفو خود را جا به جا کند و مناسب با شرایط اقتصادی کشور، بازدهی مناسب را کسب کند. به عنوان مثال اگر در امسال شرایط تورمی ایجاد شده است، میتواند سریع ریسک پرتفو خود را با جا به جایی دارایی ها، بالاتر ببرد.
5) حداقل رساندن اشتباه سرمایه گذاری: یک فرد سرمایه گذار قطعا مثل هر فرد دیگری می تواند در سرمایه گذاری خود دچار اشتباه شود اما تاثیر این اشتباه میتواند به حداقل برسید. با ایجاد یک پرتفوی متنوع میتوان تاثیر این اشتباهات سرمایه گذاری را به حداقل رساند.
مزایای پرتفوی
باداشتن یک پرتفوی مناسب می توانید از سقوط ها و اصلاح ها در یک بازار جان سالم به در ببرید.هم چنین درصورت سقوط یک سهم ها دارایی بقیه دارایی ها این سقوط را جبران خواهند کرد.
ارزش پرتفوی چیست؟
پرتفوی در واقع به ارزش مالی و نقدی هر شخصیت حقوقی و حقیقی گفته می شود. ارزش پورتفوی شرکت هایی که برای قیمت گذاری شرکت های سرمایه گذاری در داخل بورس اوراق بهادار قبول شده اند، مهمترین عامل می باشد. در اصل می توان گفت که پورتفوی به منظور کم کردن و کاهش ریسک به وجود آمده است.
پرتفوی لحظه ای چیست؟
پورتفوی لحظه ای نشان دهنده تغییرات لحظه ای ارزش اجزای مختلف پورتفوی است. مثلا پورتفوی فردی متشکل از چندین سهم است و این سهام در ساعات معاملاتی بازار بورس مدام درحال تغییر قیمت هستند. برای نشان دادن ارزش پرتفوی درهر لحظه و هر قیمت از سهام، از پرتفوی لحظه ای استفاده می شود.
نمونه ای از سبد سهام
یک سبد سهام میتواند ترکیبی از سهام، اوراق مشتقه، گواهی سپرده های کالایی، اوراق بدهی و غیره باشد. به عنوان مثال یک سبد سهام میتواند متشکل از 40 درصد سهام بورسی و فرابورسی از چهار صنعت مختلف، 30 درصد صندوق طلای کهربا و 30 درصد نیز صندوق درآمد ثابت کمند به عنوان دارنده اوراق بدهی دولتی و سایر اوراق درآمد ثابت است. این ترکیب میتواند به صورت های دیگر با وزن سهم کمتر یا بیشتر، ترکیبی از اوراق مشتقه مانند اختیار معامله یا قرارداد آتی و گواهی سپرده های کالایی باشد.
مدیریت پرتفوی چیست؟
مدیریت پرتفوی به ارزشیابی سهام و داراییها و نحوه چینش آنها در جهت کاهش ریسک و افزایش بازدهی گفته میشود. هرچند به نظر میرسد مدیریت سبد سهام در ابتدای سرمایه گذاری صورت میگیرد اما اینطور نیست و باید به صورت دوره ای بازدهی کل پرتفوی به همراه ریسک آن مورد ارزیابی قرار گیرد تا در مورد تعویض سهام و داراییها با جایگزینهای آن تصمیم گیری شود. بهینه سازی سبد سهام از جمله وظایفی است که یک مدیر تحلیل میبایست به صورت پیوسته انجام دهد.
نحوه مدیریت پرتفوی چگونه است؟
پرتفوی به منظور کم کردن و کاهش ریسک به وجود آمده و به گونه ای انتخاب می شود تا در شرایط معمولی احتمال اینکه با کاهش بازده تمامی دارائی ها (سهام هایی که خریداری شده اند) به صفر نزدیک باشد. پرتفوی می تواند هم دارای مالک حقیقی و هم می تواند دارای مالک حقوقی باشد.
5 نکته مهم در بهینه سازی پرتفوی:
بهینه سازی پرتفوی مهم ترین گام برای داشتن یک پرتفوی مناسب است.برای داشتن یک پرتفوی مناسب و کم ریسک و هم چنین با تنوع خوب حتما باید آن را بهینه کرد. بهینه سازی پرتفوی 5 شرط اصلی دارد که د ادامه به آن می پردازیم:
1- انتخاب انواع اوراق بهادار (سهام، درآمد ثابت و مشتقه):
خرید سهام شرکت ها همیشه بهترین گزینه نیست. برای تنوع بخشی به سبدسرمایه گذاری می توان از آپشن های مختلفی که در بازار بورس وجود دارند بهره برد.اوراق مشتقه، اوراق درآمد ثابت مانند اخزا و اختیارمعامله ها از انواع مختلف اوراق در بازار بورس هستند.
مقاله پبشنهادی: هشت توصیه برای تشکیل سبد سهام (پرتفوی)
2- خرید سهام از صنایع مختلف
شناسایی صنایع پیشرو و سود ده در هر دوره زمانی یکی از مهم ترین قسمت های بهینه سازی پرتفوی است. به عنوان مثال در دوران تحریم به دلیل رشد روز افزون دلار و افزایش تورم، صنایع دلاری معمولا عملکرد بهتری دارند.
3- انتخاب ترکیب کم ریسک از سهام
یک سبد سهام خوب باید تمام ریسک ها و فرصت های بازار سرمایه را در نظر داشته باشد. رسیدن به ترکیبی مناسب از سهام نقدشونده، کم ریسک و بزرگ و کوچک بازار از مهم ترین قسمت های بهینه سازی پرتفوی است.
4- انتخاب تعداد شرکت متناسب با سرمایه
پرتفوی سرمایه گذاری با سرمایه باید متناسب باشد. به عنوان مثال تعداد 20 سهم برای یک پرتفوی 10میلیون تومانی زیاد ولی برای یک پرتفوی 1 میلیارد تومانی مناسب است.
5- رعایت تناسب وزنی دارایی ها
وزن دهی مناسب و ایجاد تنوع در یک پرتفوی اصل خیلی مهم بهینه سازی پرتفوی است. به عنوان مثال اگر وزن یک سهم در پرتفوی شخصی بیش از 80 درصد باشد، کل پرتفوی تحت تاثیر مثبت و منفی این سهم قرار میگیرد.بنابراین ایجاد تناسب و وزن مناسب برای سهم ها و رسیدن به ترکیبی مناسب از سهام می تواند ریسک پرتفوی را کاهش دهد.
ریسک پرتفوی چیست؟
در سادهترین حالت ممکن، همیشه این امکان وجود دارد که در سرمایهگذاری خود ضرر کنید و بسته به اینکه شما چقدر از، از دست دادن پول میترسید، ممکن است محافظهکارانه برخورد کنید یا اگر اهل ریسک باشید خطر کنید یا حتی ممکن است جایی بین این دو قرار بگیرید. اما در کل بهتر است بسته به تحمل ریسکتان، تخصیص دارایی خود را انتخاب کنید تا بتوانید صعود و سقوط بازار را تحمل کنید.
مقاله پبشنهادی: مفهوم ریسک و بازده در سرمایه گذاری چیست؟
خرید تک سهم، ریسک بالایی دارد. این درست همان حالتی است که با یک اتفاق منفی یک شرکت بورسی دچار افت سهام میشود و به این ترتیب شما و سرمایهگذارانی که در سهام این شرکت سرمایهگذاری کردهاند متضرر میشوند. از طرف دیگر داراییهای فردی دیگر مثل اوراق هم، دارای ریسک خاصی هستند. اما همیشه باید این در سرمایه گذاری و چینش سبد سهام یا پورتفوی خود این موضوع را هم در نظر بگیرید که ممکن است گاهی بخشی از پرتفوی یا حتی کل پورتفوی شما به طور همزمان روند نزولی به خود بگیرند. (این مساله ممکن است در دوران رکود اقتصادی اتفاق بیفتد، یا حتی در حالتی که سرمایهگذاری خود را در یک صنعت خاص متمرکز کرده باشید).
به طور کلی باید گفت ریسک مرتبط با کل پرتفوی تا حدی به تخصیص دارایی شما بستگی دارد و «ریسک پرتفوها» نامیده میشود.یک پورتفوی متمرکز هم ممکن است سقوط چشمگیری را تجربه کند اگر به عنوان مثال بیشتر در املاک و مستغلات سرمایهگذاری کنید و از بد حادثه، بازار املاک و مستغلات به طور گسترده سقوط کند، احتمالا سبد سهام شما هم کاهش مییابد. این نوع ریسک خاص شرکت یا صنعت را میتوان با متنوع سازی پورتفوی کاهش داد.
پرتفوی متنوع چیست؟
پورتفوی متنوع میتواند با پخش سرمایهگذاریهایتان در داراییهای مختلف، به شما در مدیریت ریسک کمک کند. به طور معمول، متنوعسازی سبد سرمایه همواره به کاهش نوسانات و بازده کمک میکند.
به عبارتی قرار دادن کل پول در یک کلاس واحد دارایی میتواند پرتفوی شما را در ریسک قرار دهد. به عنوان مثال اگر شما فقط سهام داشته باشید و بازار سهام سقوط کند، احتمالا سبد سهام شما بدتر از مالکیت اوراق شما خواهد بود. دلیل این امر این است که اکثر اوراق به سرعت سهام سقوط نمیکنند، و اوراق معمولا منبع درآمد قابل پیشبینیتری را فراهم میکنند.
مقاله پیشنهادی: 7 قانون حرفه ای شدن در بازار بورس
با داشتن یک پرتفوی متنوع حتی اگر برخی از داراییها کاهش یابد، در برخی شرایط دیگر داراییهای شما بدون تاثیر به رشد خود ادامه میدهند و در به حداقل رساندن زیان شما کمک میکند. اما باز هم به خاطر داشته باشید که همیشه هم اینطور نیست چون گاهی در شرایط خاص کل کشور و اقتصاد یک کشور یا حتی دنیا در معرض ضرر قرار میگیرد.
متنوعسازی پورتفوی به نوعی مانند برنامهریزی آخر هفته برای بررسی اتفاقات غیرقابل پیشبینی است. یعنی اگر فقط هوا آفتابی باشد، به ساحل میروید در غیر این صورت در خانه خواهید ماند. این برنامهریزی همان طرح متنوعسازی در سبد سهام است.
به یاد داشته باشید که متنوعسازی از ضرر جلوگیری نمیکند اما میتواند به کاهش ضررهای شما کمک کند. ایجاد یک سبد متنوع به طور معمول شامل ترکیبی از سهام، اوراق و پول نقد و اضافه کردن املاک و مستغلات، طلا، ارز و داراییهای دیگر میشود.حتی اگر تصمیم دارید همه سرمایه خود را فقط در سهام سرمایهگذاری کنید، بهتر است بیش از یک سهام بخرید.
انواع پرتفوی
پرتفوی ترکیبی
پرتفوی ترکیبی، از ترکیب داراییهای که همبستگی بسیار کمی با هم دارند ایجاد میشود. برای مثال بخشی از آن در سهام، بخشی در صندوق با درآمد ثابت و بخشی دیگر به صندوقهای طلا اختصاص یابد. همبستگی میان این داراییها بسیار کم است.
برای مثال اگر بازار سهام دچار ریزش شود در عملکرد صندوقهای درآمد ثابت اخلالی بهوجود نمیآید. تغییرات در قیمت واحدهای صندوقهای طلا هم متناسب با تغییر قیمت انس جهانی طلا است،بنابراین میتوان گفت که همبستگی بین صندوق طلا با سهام بسیار کم است.
پرتفوی سرمایهگذاری
همانطور که از اسمش معلوم است، هدف از تشکیل این سبد سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری با هدف کسب بازدهی بیشتر در آینده انجام میشود. یعنی افراد در داراییهایی سرمایهگذاری میکنند که ارزششان در گذر زمان افزایش پیدا میکند و با بازدهی همراه هستند. بخشی از این سبد سرمایه گذاری میتواند به سرمایهگذاری در سهام تعلق گیرد و بخشی دیگر به پروژههای ساختمانی و عمرانی.
پرتفوی تهاجمیِ سهم محور
این پرتفوی برای افراد ریسکپذیر مناسب است. ترکیب پرتفوی تهاجمی بهصورتی است که از داراییهای پرریسک، همراه با بازدهی بالا تشکیل میشود. مثلا قسمتی از سبدسهام به خرید سهام شرکتهای نوپا اختصاص پیدا میکند، قسمتی دیگر به خرید کوینهای تازهوارد به ارزهای دیجیتال و... .
پرتفوی تدافعیِ سهم محور
پرتفوی تدافعی، متشکل از سهام شرکتهایی است که تولیدکننده محصولات ضروری برای زندگی هستند یعنی تمرکزش روی کالاهای اساسی است. سهام این شرکتها معمولا در مقابل روندهای نزولی بازار و وضعیت اقتصادی نامناسب مقاومت میکنند و در روندهای صعودی هم عملکرد خوب و قابل قبولی دارند.
پرتفوی متمرکز بر درآمد حاصل از سهم
تمرکز این نوع سبد سرمایه گذاری بیشتر روی سود تقسیمی شرکتها (درآمد حاصل از سهم) به سهامداران است. در واقع این پرتفوی، به دنبال ایجاد یک جریان نقدی مثبت به داخل سبد سهام است. سهمهای تدافعی با سود تقسیمی بالا میتوانند در این نوع سبد سرمایه گذاری جای گیرند.
پرتفوی سفتهبازانه متمرکز بر سهم
اگر ریسکپذیری بالایی دارید، این نوع سبدسهام به کار شما میآید. برای مثال خبر تولید یک داروی جدید یا تولید نوعی واکسن که احتمالا به نتیجه برسد، توسط یک شرکت دارویی منتشر میشود.
سرمایهگذاری در این نوع شرکتها با ریسک بالایی همراه است. چون ممکن است بعد از مدتی پروژه با شکست همراه شود. در آن صورت ارزش سهام آن شرکت کاهش خواهد یافت.
مدیریت دارایی؛ چالش بسیاری از سرمایه گذاران
به کمک آموزش بورس و یادگیری روشهای مختلف تحلیل بازار مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی یا تابلوخوانی، میتوانید سهام خوب بازار را شناسایی کنید. اما هر کدام از این روشها، پیچیدگیهای مربوط به خود را دارد. در واقع کسب بازدهی مناسب از خرید و فروش سهام در بازار بورس به همین سادگیها هم نیست!
هیچ کس نمیتواند آینده را پیشگویی کند. همیشه بهترین پیشبینیها هم ممکن است از واقعیت فاصله بگیرند. بنابراین پس از خرید سهام، باید دائما وضعیت آن را زیر نظر داشته باشید و در صورت نیاز، در خصوص نگهداری یا فروش آن تصمیمگیری کنید. چرا که ممکن است یکی از شرکتهایی که سهام آن را خریداری کردهاید، با مشکل روبرو شود و همین موضوع بر قیمت آن تاثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، ممکن است یک پرونده حقوقی علیه شرکت مطرح شود که آینده شرکت را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. یا مثلا ممکن است شرکت در ارائه خدمات یا فروش کالاهای خود با مشکلی غیرقابل پیشبینی روبرو شود. یا ….
از همین رو، مدیریت دارایی یک فعالیت تماموقت و بسیار چالشبرانگیز است. در واقع تنها افرادی میتوانند در این چالش موفق شوند که ضمن داشتن دانش و مهارت کافی، بتوانند شرایط جدید را به خوبی تحلیل کرده و بهترین تصمیم را بگیرند.
در صندوق ها سرمایه گذاری کنید، خیال خودتان را راحت کنید!
سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری در واقع یعنی مدیریت دارایی خودتان را به گروهی از افراد خبره بسپارید تا به جای شما، شرایط را تحلیل کنند و بهترین تصمیم را بگیرند. در این صورت نه نیازی به صرف زمان و هزینه برای یادگیری روشهای تحلیل و خرید و فروش سهام دارید و نه لازم است که خودتان را درگیر تصمیمگیریهایی کنید که بعضا بسیار حساس و پر اضطراب هستند. در این شرایط میتوانید به کار همیشگی خود مشغول باشید و اضطراب کمتری داشته باشید!
به همین خاطر سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری را میتوان یک سرمایه گذاری هوشمند دانست.
صندوق های سرمایه گذاری را به خوبی بشناسید
سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری نسبت به خرید و فروش سهام مزایای فراوانی دارد. پیش از این، در مورد بعضی از آنها صحبت کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون پورتفوی صندوق های سرمایه گذاری میتوانید مقاله اسرار مشاهده پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری را بخوانید. برای آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری نیز میتوانید به مقاله معرفی انواع صندوق های سرمایه گذاری کاریزما مراجعه کنید.
پس از اطلاع از موارد فوق، نوبت به آشنایی بیشتر با انواع صندوق ها میرسد. صندوق های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند. در یک تقسیم بندی کلی، پرمخاطبترین صندوق های سرمایه گذاری در سه گروه با درآمد ثابت، مختلط و سهامی قرار میگیرند. صندوق های با درآمد ثابت، کمریسکترین صندوق های بازار هستند. در طرف مقابل، صندوق های سهامی پرریسکترین صندوق های بازار هستند. صندوق های مختلط نیز بین این دو نوع قرار میگیرند.
قبل از سرمایه گذاری در صندوق ها بدانید
بازدهی صندوق های سرمایه گذاری سهامی، بیش از هر چیز دیگری تحت تاثیر وضعیت بازار سهام شرکتها (شاخص بورس) قرار دارد. میدانیم پیشگویی آینده امکانناپذیر است. به همین علت، هیچ یک از صندوق های سهامی بازار سرمایه، سود قطعی و مشخص ندارند. در واقع در شرایط ریزش بازار ممکن است بازدهی این صندوق ها نیز منفی شود.
از طرف دیگر، بازدهی صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، وابسته به بازدهی اوراق با درآمد ثابت است. بنابراین بازدهی این صندوق ها تقریبا ثابت است. در حقیقت بازدهی این صندوق ها در یک محدوده مشخصی نوسان دارد.
وضعیت بازدهی صندوق های مختلط نیز چیزی شبیه به برآیند وضعیت بازدهی صندوق های با درآمد ثابت و سهامی است. علاوه بر اینها نوعی از صندوق های سرمایه گذاری هستند که از انعطاف بیشتری در انتخاب دارایی برخوردار هستند که به آنها صندوق در صندوق یا فراصندوق گفته میشود. برای اطلاع بیشتر از این نوع صندوق ها توصیه میشود مقاله صفر تا صد "صندوق در صندوق" در بازار سرمایه را مطالعه کنید.
با صندوق های سرمایه گذاری کاریزما، پرتفوی هوشمند خود را تشکیل دهید
کاریزما، نخستین شرکت مدیریت دارایی در ایران دارای بیش از چهل هزار مشتری فعال،مدیر بزرگترین صندوق با درآمد ثابت در بورس بیش از 24 هزارمیلیارد تومان دارایی تحت مدیریت در صندوق ها و سبدگردانی خود دارد. حضور افراد متخصص و با تجربه در تیم مدیریت دارایی صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردان کاریزما، موجب شده است که این صندوق ها در طولانی مدت و شرایط مختلف بازار، عملکرد مناسبی داشته باشند. عملکرد صندوق های سرمایه گذاری کاریزما در بازه زمانی 3 ماهه در تصویر زیر آورده شده است:
با سبدگردان کاریزما، سرمایه خودرا پویا کنید
سبدگردانی به مجموع عملیات مدیریت سبد دارایی یک شخص در بورس توسط شخص یا نهادی دیگر گفته می شود. بسیاری از سرمایه گذاران لزوما تخصص کافی و یا زمان مورد نیاز برای مدیریت سبد سهام یا پورتفوی شخصی خود را ندارند. یکی از راه حل های کاریزما برای این اشخاص خدمت سبدگردانی اختصاصی است. در سبدگردانی اختصاصی یک تیم کارشناسی به مدیریت یک فرد خبره، مسئولیت خرید و فروش سهام و سایر اوراق بهادار را برای سرمایه گذار قبول می کند. این تیم بر اساس نتایج حاصل از پرسشنامه ریسک و پس از برگزاری جلسه حضوری و دریافت نظرات شخص سرمایه گذار، بر اساس اهداف و میزان ریسک پذیری وی استراتژی سرمایه گذاری را مشخص کرده و مدیریت سبد را آغاز می کند. سرمایه گذار می تواند در زمان دلخواه در جریان وضعیت سبد و میزان بازدهی خود قرار بگیرد و در صورت نیاز به تغییر استراتژی، این موضوع را با مدیران سبد مطرح نماید. این خدمت در حال حاضر صرفا برای سرمایه های بالای یک میلیارد تومان قابل ارائه است و حداقل دوره قرارداد یک سال می باشد.
نحوه کسب بازدهی
در سبد گردانی اختصاصی یک کد اختصاصی برای سرمایه گذار ایجاد می شود و پس از واریز مبلغ مورد نظر برای سرمایه گذاری در آن کد، مدیران اقدام به خرید سهام مورد نظرشان می کنند. بنابراین سرمایه گذار از دو طریق امکان کسب سود دارد. یکی رشد ارزش سهام و سایر اوراقی که در کد وی خریداری شده و دیگری سود های نقدی شرکت ها در صورتی که سهام خریداری شده برای وی به مجمع عادی سالیانه برای تقسیم سود برود.برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون سبدگردانی و دریافت مشاوره سرمایه گذاری می توانید با شماره 02141000 تماس حاصل فرمایید.