صندوقهای سرمایهگذاری کاریزما
میتونی تمام صندوقهای سرمایهگذاری ما رو مشاهده و با هم مقایسه کنی.
- عمومی
- معاملات
- بازده
- ترکیب دارایی
5صندوقهای درآمد ثابت
8صندوق سهامی
1صندوقهای کالایی
2نیکوکاری
3سایر
سوالات متداول
چطور میشه بازده یک صندوق رو حساب کرد؟
فرض کن که میخوای بازده یک ساله یک صندوق رو حساب کنی. برای اینکار میتونی از طریق صفحه اختصاصی یک صندوق، وارد سایت صندوق بشی و قیمتهای روزانه اون رو برای یکسال اخیر دریافت کنی. بعد از اون، درصد تغییرات قیمت هر روز نسبت به روز قبل رو حساب میکنی. این درصد تغییرات نشون دهنده بازده روزانه صندوق است. در مرحله بعد از فرمول بازده تجمعی استفاده میشه؛ یعنی اگه ۱ تومن سرمایه روز اول داشته باشی، اون رو در بازده همون روز ضرب میکنی و به مبلغ اول خودت اضافه میکنی. این عدد نشون میده که اگه اول روز سرمایهگذاری میکردی، در پایان روز چقدر سرمایه داشتی. مبلغ سرمایه محاسبه شده در روز اول رو در بازده روز دوم ضرب میکنی و به مبلغ سرمایه در ابتدای روز دوم اضافه میکنی. همین کار رو تا پایان دوره یکساله انجام میدی. عددی که در پایان بدست میاد رو منهای یک میکنی تا بازده کل دوره بدست بیاد. این کار رو برای بازههای زمانی مختلف و همینطور بازارهای دیگه مثل بانک، دلار و طلا میشه انجام داد.
منظور از متوسط بازده سالانه چیه و چطور محاسبه میشه؟
متوسط بازده سالانه نشون میده که از زمان تاسیس صندوق به طور متوسط سالی چند درصد بازدهی داشته. برای محاسبه این عدد اول لازمه تا بازدههای سالانه صندوق از زمان تاسیس رو داشت. بعد میانگین هندسی این بازدهها رو حساب کرد. عددی که محاسبه میشه متوسط بازده سالانه اون صندوق هست.
منظور دورههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت چیه؟
منظور از دوره کوتاهمدت، کمتر از ۱ سال، میانمدت، بیش از ۱ سال تا ۲ سال و بلندمدت، بیشتر از ۲ سال هست.
منبع دادههای محاسبه شده چیه و آیا میشه بهشون اعتماد کرد؟
دادههای جمعآوری شده برای محاسبه بازدهی صندوقها از سایتهای رسمی این صندوقها برداشت شده.
دلیل این دستهبندی صندوقها چیه؟ چه تفاوتی بینشون هست؟
صندوقها از نظر ترکیب داراییهایی که نگه میدارن میتونن به سهامی، درآمد ثابت، کالایی و غیره تقسیم بشن. مثلا صندوقهای سهامی بیشتر روی سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنن و صندوقهای درآمد ثابت بیشتر اوراق با درآمد ثابت و یا حوالههای بانکی نگه میدارن. تفاوت در ترکیب داراییها باعث شده تا ریسک و بازده انتظاری این صندوقها هم متفاوت باشه. برای نمونه صندوقهای سهامی ریسک بیشتر و بازده مورد انتظار بیشتری نسبت به صندوقهای درآمد ثابت دارن که برای سرمایهگذاریهای میانمدت و بلندمدت ایدهآل هستن.
چرا صندوقهای درآمد ثابت بازدهی کمتر از صندوقهای سهامی یا سایر بازارها مثل طلا و ارز دارن؟
صندوقهای درآمد ثابت بهعنوان یک سرمایهگذاری کمریسک یا حتی بدون ریسک شناخته میشن. به همین دلیل بازدهی اونها در بلندمدت کمتر از سایر بازارها هست. به همین دلیل سود بانکی ملاک مقایسه کارایی اونها هست؛ یعنی صندوق درآمد ثابتی که بازدهی بیشتر از بانک داشته باشه مطلوب هست. ویژگی کمریسک یا بدون ریسک بدون صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت اونها را به یک گزینه خوب سرمایهگذاری برای دوره کوتاه مدت تبدیل کرده؛ چون در تغییرات ناگهانی بازار این صندوقها کماکان مسیر سودهی خودشون رو ادامه میدن.