صندوق های سرمایه گذاری کاریزما و بازدهی هریک از آنها

صندوق های سرمایه گذاری کاریزما و بازدهی هریک از آنها

صندوق های سرمایه گذاری کاریزما
صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق های سرمایه گذاری کاریزما اصولا در دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. هریک از صندوق های کاریزما عملکرد و بازدهی متفاوتی نسبت به دیگری داشتـه و مناسب افراد خاصی است.

در این بخش از مجله کاریزما انواع صندوق های کاریزما را معرفی خواهیم کرد. برای بررسی و مقایسه بازدهی صندوق های کاریزما تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

لیست صندوق های سرمایه گذاری کاریزما

در گروه مالی کاریزما طیف گسترده‌ای از انواع صندوق های سرمایه گذاری در بورس موجود هستند. در ادامه، به تفصیل در مورد ماهیت هریک از این صندوق و نرخ بازدهی آنها صحبت خواهیم کرد.

صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت

در این نوع از صندوق‌ها، حداقل ۷۰ تا ۹۰ درصد از دارایی‌ها باید در اوراق مشارکت، سپرده بانکی و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری شود. باقی‌مانده دارایی‌های صندوق نیز بنا به تصمیم مدیر صندوق و تا سقف ۱۰ درصد در بازار سرمایه و ابزارهای آن سرمایه‌گذاری می‌شود.

با توجه به درصد بالای سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، این صندوق‌ها ریسک پایینی دارند و مناسب افرادی هستند که ریسک‌پذیری پایین‌تری دارند.

صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت کاریزما به شرح زیر هستند:

صندوق کمند: 

کمند یک صندوق سرمایه‌گذاری دارای بازدهی با نوسان کم و نرخ سود قابل پیش‌بینی است. این صندوق تقسیم سود ماهانه دارد و زمان واریز سود ماهانه آن اولین روز کاری بعد از پانزدهم هرماه است. بدین صورت که سود ماهانه محاسبه‌شده و به شماره حساب ثبت شد‌ه در کارگزاری واریز می‌شود.

صندوق کارا:

کارا دارای بازدهی با نوسان کم و نرخ سود قابل پیش‌بینی است. صندوق با درآ مد ثابت کارا تقسیم سود ماهانه ندارد و سرمایه‌گذاران در این صندوق با رشد ارزش واحدهای صندوق کسب سود می‌کنند.

صندوق درآمد ثابت کاریزما:

درآمد ثابت کاریزما نیز همانند صندوق کارا، دارای بازدهی با نوسان کم و نرخ سود قابل پیش‌بینی است. این نوع از صندوق‌های کاریزما تقسیم سود ماهانه دارند. یعنی سود آنها در اولین روز کاری بعد از بیست و پنجم هرماه به حساب دارندگان واحدهای صندوق واریز می‌شود.

صندوق سرمایه گذاری مختص اوراق دولتی کاریزما:

صندوق مختص اوراق دولتی کاریزما، یکی دیگر از صندوق‌های درآمد ثابت است. باتوجه به نوع سرمایه‌گذاری‌ها در صندوق سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی کاریزما، این صندوق را می‌توان کم‌ریسک‌ترین نوع صندوق حتی در میان صندوق‌های با درآمد ثابت دانست. حداقل 95 درصد از کل دارایی‌های صندوق مختص اوراق دولتی در اوراق بهادار با درآمد ثابت، اسناد خزانه اسلامی و گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. همچنین حداقل 75 درصد از کل دارایی‌ها نیز صرفا باید در اوراق بهادار با درآمد ثابت منتشرشده از طرف دولت و اسناد خزانه اسلامی باشد.

برخلاف سایر صندوق‌های با درآمد ثابت، صندوق سرمایه گذاری مختص اوراق دولتی کاریزما مجوز سرمایه‌گذاری در سهام را ندارد تا از این طریق نیز ریسک دارندگان واحدهای آن به کمترین میزان ممکن برسد. البته موارد مطرح‌شده سبب می‌شود که سود این صندوق نیز از حد مشخصی بالاتر نرود؛ چراکه دارایی‌های بدون ریسک، معمولا نرخ‌های سود مشخصی دارند که چیزی در حدود نرخ تورم هر کشور است. حداقل دوره نگهداری برای کسب سود در این صندوق 5 روز است.

صندوق های درآمدثابت کاریزما

برای اطلاعات بیشتر پیرامون صندوق‌های درآمد ثابت مقاله “صندوق درآمد ثابت چیست؟” را مطالعه فرمایید.

صندوق سرمایه گذاری در سهام

حداقل ۷۰ درصد از دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری در سهام در سهام سرمایه‌گذاری می‌شود. ۳۰ درصد باقی‌مانده دارایی‌ها نیز با صلاح‌دید مدیر صندوق، در اوراق مشارکت، سهام، بانک و سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. در نتیجه، ریسک این صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت بیشتر است و سود تضمین‌شده ندارند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام بیشتر مناسب افرادی است که قصد سرمایه‌گذاری در بورس را دارند، اما زمان یا دانش زیادی برای این کار ندارند. تعداد زیادی از این صندوق‌ها نیز ضامن نقدشوندگی دارند.

صندوقهای سرمایه‌گذاری سهامی کاریزما به شرح زیر هستند:

صندوق سرمایه گذاری اهرم:

واحدهای ممتاز صندوق اهرم (نماد “اهرم”):

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (نوع ممتاز)، نخستین صندوق از نوع اهرمی در بازار سرمایه است. این نوع از صندوق‌ها به سرمایه‌گذار امکان می‌دهد به صورت غیرمستقیم و بدون دریافت اعتبار از کارگزار خود، علاوه‌بر برخورداری از مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از مدیریت حرفه‌ای و نقدشوندگی، به صورت اهرمی در بورس اوراق بهادار سرمایه‌گذاری کند.

با سرمایه گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (نوع ممتاز) شما می‌توانید به با سرمایه‌ای بیش از دارایی خودتان در بورس سرمایه‌گذاری کنید و به صورت اهرمی کسب بازدهی داشتـه باشید.

واحدهای عادی صندوق اهرم:

صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (نوع عادی)، یک صندوق از نوع با درآمد ثابت اما با تضمین سود است. در این صندوق، کسب سود حداقل با نرخ 20 درصد معادل سالیانه و حداکثر 25 درصد معادل سالیانه تضمین شد‌ه است. بنابراین سرمایه‌گذاری از حداقل سود خود اطمینان خاطر دارد.

تضمین سود در صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (نوع عادی) توسط دارندگان واحدهای ممتاز صندوق اهرمی کاریزما صورت می‌گیرد. ویژگی برجستـه صندوق سرمایه‌گذاری اهرمی کاریزما (نوع عادی) مشخص بود‌ن کف و سقف سود صندوق است.

صندوق سرمایه گذاری مشترک کاریزما:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک کاریزما یک راه‌حل ساده برای ورود به بورس و دنیای سرمایه‌گذاری در سهام است. ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق مشترک کاریزما به تناسب رشد ارزش سهام داخل پورتفوی آن رشد می‌کند و بازدهی آن هم متناسب با بازدهی شاخص کل بورس اوراق بهادار می‌باشد.

دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری مشترک کاریزما حداقل به میزان 70 درصد در سهام و مابقی در سپرده‌های بانکی و یا اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. بنابراین ریسک صندوق مشترک کاریزما نسبتا بالا بود‌ه و به همین تناسب بازدهی مورد انتظار آن نیز بالاتر از ابزارهای کم‌ریسک است. این صندوق یک ابزار سرمایه‌گذاری مناسب با افق زمانی بلندمدت است.

صندوق سرمایه گذاری سپند کاریزما (کاریس):

صندوق سپند کاریزما با نماد “کاریس” راه‌حلی ساده برای افرادی است که کد بورسی دارند و قصد سرمایه‌گذاری موفق با کمترین درگیری فکری و زمانی در بورس دارند. ارزش واحد های صندوق سپند کاریزما (کاریس) به تناسب رشد ارزش سهام داخل پورتفوی آن رشد می‌کند.بازدهی این صندوق نیز متناسب با بازدهی شاخص کل بورس اوراق بهادار می‌باشد.

دارایی‌های صندوق سپند کاریزما حداقل به میزان 70 درصد در سهام و مابقی در سپرده‌های بانکی و یا اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. بنابراین ریسک این صندوق نسبتا بالا بود‌ه و به همین تناسب بازدهی مورد انتظار آن نیز بالاتر از ابزارهای کم‌ریسک است. صندوق کاریس یک ابزار سرمایه‌گذاری مناسب با افق زمانی بلند مدت است.

صندوق های سهامی کاریزما

برای اطلاعات بیشتر پیرامون صندوق‌های سهامی مقاله “صندوق سرمایه گذاری سهامی چیست؟” را مطالعه فرمایید.

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط

در صندوق سرمایه‌گذاری مختلط، حداکثر ۶۰ درصد از دارایی در سهام و حداقل ۴۰ درصد از آن در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. ریسک این نوع صندوق، چیزی بین صندوق با درآمد ثابت و صندوق سرمایه‌گذاری در سهام است. بسیاری از این صندوق‌ها دارای ضامن نقدشوندگی هستند، اما تضمینی برای حداقل سود ندارند. این صندوق‌ها بیشتر مناسب کسانی هستند که به‌دنبال سودی منطقی با ریسک پایین هستند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط کاریزما به شرح زیر هستند:

صندوق سرمایه گذاری مختلط کاریزما:

صندوق سرمایه‌گذاری مختلط کاریزما، گزینه‌ای مابین صندوق‌های سهامی و صندوق‌های با درآمد ثابت، هم از نظر سطح ریسک قابل پذیرش و هم از نظر بازدهی مورد انتظار هستند. این ویژگی به دلیل ساختار مجاز ترکیب دارایی صندوق مختلط بین سهام و ابزارهای با درآمد ثابت بدست می‌آید. در صندوق سرمایه‌گذاری مختلط کاریزما، وزن دارایی سهام صندوق بین 40 تا 60 درصد متغیر و تحت اختیار مدیر صندوق خواهد بود. این ویژگی به مدیر صندوق مختلط کاریزما اجازه می‌دهد که در دوران رونق بازار سهام، وزن بیشتری از پورتفوی صندوق را به سهام اختصاص دهد در مقابل در دوران اصلاح یا رکود بازار سهام، وزن بیشتر پورتفوی را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص دهد.

صنـدوق تضمین اصل سرمایه کاریزما:

صندوق سرمایه گذاری تضمین اصل سرمایه کاریزما (واحد های عادی):

صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما برای اولین بار در ایران امکان سرمایه‌گذاری در بورس با تضمین اصل سرمایه را فراهم نمود‌ه است. با سرمایه‌گذاری در این صندوق و حداقل دوره نگهداری 90 روزه، می‌توان از تضمین اصل سرمایه بهره‌مند شد و از مزایای سرمایه‌گذاری در بورس و کسب بازدهی نامحدود نیز برخوردار شد.

صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما دارای دو نوع واحد عادی و ممتاز است که واحدهای ممتاز در ازای دریافت کارمزد، اصل سرمایه واحدهای عادی را تضمین می‌کنند.

صندوق سرمایه گذاری تضمین اصل سرمایه کاریزما (واحد های ممتاز):دارندگان واحد‌های ممتاز صندوق تضمین اصل سرمایه واحد‌هایی هستند که به صورت قابل معامله یا ETF در بازار سرمایه معامله می‌شوند. این واحد‌ها اصل سرمایه واحد‌های عادی را تضمین می‌کنند. به عبارتی در صورت کاهش اصل سرمایه واحد‌های عادی، مابه‌التفاوت ارزش روز واحد‌های عادی با اصل سرمایه آنها، ازطریق سرمایه واحد‌های ممتاز جبران می‌شود.

صندوق مختلط کاریزما

برای اطلاعات بیشتر پیرامون صندوق های سهامی مقاله “صندوق سرمایه گذاری مختلط چیست؟” را مطالعه فرمایید.

دیگر صندوق های سرمایه گذاری کاریزما

از دیگر صندوق‌های کاریزما می‌توان به صندوق طلای کهربا اشاره کرد. این صندوق تمام دارایی‌های خود را در گواهی‌های سکه سرمایه‌گذاری کرده و بازدهی این صندوق متناسب با سکه است.

مقاله پیشنهادی: صندوق طلا چیست و مزایای سرمایه گذاری در آن

همچنین صندوق در صندوق صنم که دارایی‌های خود را در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده و صندوق کمان که یک صندوق خصوصی است، از دیگر صندوق‌های کاریزما هستند. در ادامه، به توضیح کامل هریک از این صندوق‌ها می‌پردازیم.

کهربا (صنـدوق سـکه طلای کاریزما):

صندوق سرمایه‌گذاری سکه طلا کهربا مناسب برای افرادی است که سرمایه‌گذاری در طلا را همچنان یکی از بهترین و مطمئن‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری می‌دانند. این صندوق به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که با هر میزان سرمایه به‌راحتی طلا بخرند و نگران امنیت آن نباشند.

دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری سکه طلا کهربا به میزان 70 تا 90 درصد در گواهی سپرده سکه طلا و ابزارهای مشتقه طلا سرمایه‌گذاری می‌شود. بنابراین تغییرات ارزش واحدهای این صندوق متاثر از تغییرات قیمت سکه است که تغییر قیمت سکه نیز وابستـه به تغییرات قیمت جهانی طلا و نرخ ارز می‌باشد.

صنـدو‌ق سرمایه‌گذاری صنم:

صندوق سرمایه‌گذاری صنم، یک صندوق سرمایه‌گذاری تلفیقی است که در انواع دیگر صندوق‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. به عبارت دیگر، پورتفوی صندوق صنم متشکل از واحدهای سایر صندوق‌ها است. این صندوق‌ها جایگزین هرگونه سرمایه‌گذاری مستقیم در اوراق قرضه، سهام و سایر انواع اوراق بهادار می‌شوند.

صندوق صنم این قابلیت را دارد که باتوجه به وضعیت بازار بورس، دارایی خود را در بین صندوق‌های مختلف با رویکردهای متفاوت منتقل کند. در شرایط رشد بازار این امکان وجود دارد که دارایی‌های صندوق سرمایه گذاری صنم در صندوق‌های سهامی و در زمان رکود به سایر صندوق‌ها ازجمله صندوق‌های با درآمد ثابت منتقل شود. با این رویکرد، سرمایه‌گذاری در صندوق صنم همراه با تحلیل مضاعف و دوسطحی است. تحلیل مضاعف شامل تحلیل مدیران هر صندوق برای انتخاب پورتفوی و در سطح دوم تحلیل مدیران صندوق صنم برای انتخاب بهترین صندوق‌های بازار است.

کمان (صنـدوق خصوصی کاریزما):

صندوق سرمایه گذاری خصوصی کمان کاریزما امکان بهره‌مندی از پتانسیل‌ها و مزایای بازار سرمایه‌گذاری خصوصی یا خارج از بورس را برای سرمایه‌گذاران این صندوق ایجاد می‌کند. صندوق‌های خصوصی با جمع‌آوری منابع و مدیریت آنها سعی در رشد و توسعه شرکت‌های خارج از بورس دارند.

صندوق کمان کاریزما با سرمایه 10،000 میلیارد ریالی، بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی یا Private equity محسوب می‌شود. این صندوق با هدف احیا شرکت‌ها، طرح‌ها و پروژه‌های تعطیل و یا نیمه تعطیل صنایع مختلف، از طریق تملک آنها و تزریق منابع و نقدینگی لازم تاسیس گردید‌ه است.

مدت فعالیت صندوق خصوصی کمان 6 سال است که شامل 4 سال دوره سرمایه‌گذاری و 2 سال دوره فراخوان سرمایه صندوق می‌شود.

انواع صندوق سرمایه گذاری

مزایای صندوق های سرمایه گذاری کاریزما

صندوق‌های سرمایه‌گذاری کاریزما مزایای فراوانی دارند که در ادامه، به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

سرمایه‌گذاری آسان

یکی از مزایای مهم صندوق‌های سرمایه‌گذاری این است که سرمایه‌گذار وقت و انرژی خاصی برای افزایش سرمایه صرف نمی‌کند. تنها کاری که سرمایه‌گذار باید انجام دهد، این است که صندوق سرمایه‌گذاری مناسب را انتخاب کرد‌ه و به آن مراجعه کند و کارهای مربوط به آن را انجام دهد. ادامه کارهای مرتبط با سرمایه‌گذاری توسط صندوق انجام می‌شود و نیازی به پیگیری و تحلیل بازار توسط سرمایه‌گذار نیست. در این صورت، در وقت سرمایه‌گذار نیز صرفه‌جویی می‌شود.

قابلیت نقدشوندگی مناسب

هر سرمایه‌ای که داشتـه باشید، در نهایت شاید بخواهید آن را نقد و به پول تبدیل کنید. حال سؤال اینجاست که آیا هر زمان که اراده کنیم، می‌توانیم سرمایه خود را نقد کنیم؟ سهولت و سرعت تبدیل سرمایه به پول، یکی از مهم‌ترین عوامل در انتخاب سرمایه‌گذاری است.

بازار بورس و سهام نیز که معمولاً معامله در آن انجام می‌شود، همواره قابلیت نقدشوندگی ندارد. برای مثال، گاهی ممکن است یک سهم به دلایلی تا مدتی بستـه شود یا اینکه در صف فروش گرفتار شود و نتوان سهام آن را نقد کرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده و به این ترتیب، دغدغه‌ای برای نقد کرد‌ن سهام خود نخواهند داشت. صندوق‌های سرمایه‌گذاری کاریزما از بازارگردانان خوب و فعالی برخوردار هستند که مزیت نقدشوندگی این صندوق‌ها را تضمین می‌کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون صندوقهای سرمایه‌گذاری مقاله “صندوق سرمایه گذاری چیست و انواع آن کدام است؟” را مطالعه کنید.

کاهش ریسک

بر اساس قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوق‌ها باید سبد متنوعی از دارایی‌های نقدی و اوراق بهادار تشکیل دهند. برخی از این دارایی‌ها، مثل سپرده‌های بانکی و اوراق مشارکت، دارای درآمد ثابتی هستند و به همین دلیل ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهند. بدین ترتیب، ریسک سرمایه‌گذاری شخصی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

نظارت و شفافیت اطلاعات

متولی، حسابرس و سازمان بورس و اوراق بهادار، سه نهادی هستند که در بازه‌های زمانی منظم صندوق‌ها را مورد بازرسی قرار می‌دهند. بنابراین، همه فعالیت‌های صندوق‌ها به صورت شفاف اطلاع‌رسانی می‌شود.

مختصر کلام در مورد انواع صندوق های سرمایه گذاری کاریزما

همانطور که می‌دانید، انواع مختلفی از صندوق های سرمایه گذاری با نرخ بازدهی و سود متغیر موجود هستند. هر یک از این صندوق‌ها عملکرد مجزایی نسبت به نوع دیگر دارند. در مقاله فوق، لیست کاملی از انواع صندوق های سرمایه گذاری در بورس و بویژه صندوق‌های مختص کاریزما را شرح دادیم. با مطالعه این مقاله اطلاعات کاملی از صندوق‌ها کسب خواهید کرد تا بدانید کدام یک از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مناسب شما است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خطا!

متن جستجو باید حداقل 3 حرف باشد.

login